Onze Jan Willem is vandaag, 16 maart 2022, overleden. JW kampte al jarenlang met een progressieve spierziekte, en kon de laatste tijd al niet meer de rol in de Amsterdamse Straatband spelen die hij altijd had. Het laatste halfjaar volgden de medische complicaties elkaar in snel tempo op. Toch komt zijn overlijden onverwacht. En veel te snel. We zijn er kapot van.

JW was mede oprichter van de Amsterdamse Straatband, en had met zijn unieke muzikale inbreng een grote invloed op de band. Uit vele hoeken van de wereld dook hij nummers op die vrijwel altijd tot het standaardrepertoire van de band gingen horen. Van Colombia tot de Balkan, van Schotland tot Andalusië. En ook nog rock&roll met een Amsterdamse tekst.

Gitaarspelen ging de laatste jaren niet meer, maar met zingen en mondharmonica bleef zijn inbreng op het podium groot en een belangrijk onderdeel van het bandgeluid.

JW was ook onze onvolprezen penningmeester die de poet bewaarde en verdeelde, zonder dat dat ooit ook maar enig gedoe gaf.

Maar bovenal was hij onze vriend. Met een altijd bijzondere kijk op de wereld, op muziek, op onszelf. Voor hem was de Amsterdamse Straatband belangrijk en dat gold net zo andersom. 

We hebben een familielid verloren. Wat gaan we die gekke uitvinder missen.

Els, Barbara, Henk, Gabriël, Ad, Emile & Hans

Built with Mobirise ‌

Website Maker